Aquest agost està sent força més plujós del que és habitual a Manresa, tant per la intensitat com per la freqüència de les pluges. Fins ahir, a la capital del Bages s'havien

acumulat 68,8 litres per metre quadrat, quan en un mes d'agost sencer en cauen 45,3 de mitjana, segons consta en els registres de la Casa de Culla de Manresa des de l'any 1916 fins ara.

En tot aquest segle, hi ha hagut una quinzena d'anys en què l'agost a Manresa ha estat més plujós que l'actual, i si bé la quantitat d'aigua acumulada enguany no és gaire excepcional, contrasta amb els tímids valors recollits els darrers anys, especialment les poques dècimes que no van arribar a un litre del 2011, els 11,2 de l'any passat, o els 14,4 del 2012. En canvi, sí que va ser extremadament plujós l'agost del 2007, fins al punt que es va registrar el rècord des que se'n tenen dades, amb 188,5 litres per metre quadrat.

Una freqüència inusual

Aquest agost, a Manresa ha plogut més, i també durant més dies del que és habitual per l'època de l'any, tot i que el principal registre va ser divendres 22 d'agost, amb 45,3 litres per metre quadrat, que suposa més de la meitat de tot l'acumulat del mes.

Però l'agost no s'ha acabat, i de moment hi ha hagut 7 dies de pluja (amb quantitats mínimament apreciables), el que suposa que hi ha hagut precipitació gairebé un de cada tres. El 2011, en canvi, van caure unes dècimes en dos dies, i els anys 2010 i 2012, per exemple, va ploure només 3 dies a l'agost.