Manresa serà la seu de la primera edició de l'escola d'estiu de Governs Locals. Se celebrarà els dies 19 i 20 de setembre a la Fundació Universitària del Bages (FUB), amb l'objectiu d'oferir una formació especialitzada a alcaldes i regidors dels ajuntaments per afrontar els reptes de la Catalunya del futur. Les inscripcions per participar-hi ja són obertes.

L'organització és de les quatre diputacions catalanes, juntament amb la Fundació Aula d'Alts Estudis d'Electes i la càtedra Enric Prat de la Riba d'Estudis Jurídics Locals de la Universitat Autònoma de Barcelona.

En opinió dels organitzadors, l'escola d'estiu pren com a referent l'obra formativa que va desenvolupar la Mancomunitat de Catalunya (1914-1925), que va contribuir a la modernització del país. D'aquí la implicació de les quatre diputacions en el projecte, que, asseguren, vol ser un intercanvi d'experiències i de debat al voltant de la gestió pública local que permeti avançar en la qualitat dels ajuntaments.

Hi haurà dues sessions plenàries. Una el divendres 19 de setembre al matí, i l'altra el dissabte dia 20 al matí. Divendres a la tarda també hi haurà tres seminaris.

La inauguració es farà el dia 19 amb una conferència inaugural que anirà a càrrec de Miquel Roca i Junyent, titular de la càtedra Enric Prat de la Riba d'Estudis Jurídics Locals. A continuació hi haurà dues xerrades més: El conflicte en defensa de l'autonomia local i La transferència de competències i serveis entre els governs locals i la Generalitat.