L'enderroc del bloc de pisos i els magatzems entre el Pont Vell i la Cova, imprescindible per transformar totalment aquest entorn, passarà per expropiar-ne l'únic propietari. Ramon Bacardit, regidor d'Urbanisme, ha explicat que aquest sector quedarà afectat en el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) com a zona verda i que per materialitzar-ho caldrà expropiar l'únic propietari, amb el qual no s'ha pogut arribar a un acord per fer una permuta.

El fet d'expropiar implica dues coses. La primera, que l'equip de govern no pugui complir el que era un objectiu del POUM des de bon començament. Això és, no haver de fer cap expropiació. La segona, que tenir neta d'habitatges i naus aquesta zona per dignificar la façana sud per aquesta banda i l'entorn de la Cova pugui ser un procés molt llarg en el cas que no s'arribi a cap acord econòmic amb el propietari -el següent pas a partir del moment que l'Ajuntament tingui disponibilitat econòmica-, i que aquest ho porti als tribunals.

Bacardit hi treu ferro

En relació amb aquest darrer tema, Bacardit es mostra optimista i hi treu ferro. Diu que abans de tirar endavant l'expropiació es podria arribar a un acord. En cas contrari, recorda, hi haurà més oportunitats. L'Ajuntament farà una proposta, el propietari una contraproposta i, si una i altra no s'accepten, s'anirà al Jurat d'Expropiació de Catalunya, a qui correspon la taxació, peritatge i fixació del preu just en els expedients expropiatoris de les administracions públiques de Catalunya.