La manifestació convocada a favor del dret a l'habitatge ahir a la tarda dins el programa d'actes de la Festa Major Alternativa va tenir un final inesperat. La marxa va concloure davant d'un bloc de pisos, al carrer d'Amadeu Vives, propietat del Sareb i ocupat des d'ahir per la Plataforma d'Afectades per la Hipoteca (PAHC) per donar un sostre a famílies desnonades.

El bloc, ubicat al barri de la Parada Nova, consta de setze pisos, dos dels quals estan habitats des d'ahir per set persones, una parella amb un menor al seu càrrec i una dona sola amb dos fills, també menors. Malgrat que de moment només s'han habilitat aquests dos pisos, fonts de la PAHC apunten que a principi de la tardor que ve podrien entrar-hi a viure fins a vuit famílies més.

L'edifici en qüestió és al número 29 del carrer d'Amadeu Vives, a la cantonada amb el carrer del Camí Vell de Santpedor. Es tracta d'un complex de nova construcció en el qual encara no havia entrat a viure ningú. Es dóna la circums-tància que els pisos del bloc adjacent també estan majoritàriament buits i només està habitat l'àtic.

Manifestació pel Passeig

Abans de l'arribada davant del bloc ocupat, uns 250 membres de la PAHC es van manifestar pels carrers del centre de Manresa a favor del dret a tenir un habitatge digne.