Batecs, el darrer disc de Gossos, la banda manresana amb 21 anys de trajectòria, sonarà dissabte (23 h) amb tota la seva intensitat a la plaça Sant Domènec. És el gran concert d´aquesta edició de la Festa Major de Manresa. Natxo Tarrés, cantant i guitarrista, destaca que el format del concert, amb un escenari gran i un espai obert, els permet oferir el muntatge complet, ja que han vestit el concert amb una part escenogràfica «potent» que no ha pogut lluir del tot en les presentacions que ja n´han fet a la ciutat en recintes tancats, com el Kursaal o la Stroika.

Tocar a la Festa Major de Manresa, la seva ciutat, no és estrany per als Gossos. Ho han fet altres vegades. Ja van ser el grup principal de la celebració al principi de la seva carrera, el 1997, amb una actuació al Congost, i tenint com a teloners uns altres manresans, Els Convidats. Set anys més tard, van tornar a actuar al Congost, però aquest cop van ser ells els teloners, perquè el grup principal era Els Pets de Constantí. I la seva darrera cita amb la celebració de la seva ciutat data del 2008, quan estaven celebrant els 15 anys com a banda. Aquell vegada, el concert de festa major es va fer a la plaça Sant Domènec i va ser compartit amb altres formacions, com Facto, Delafé y las Flores Azules i La Troba Kung-Fú.

De tota manera, Tarrés considera que actuar a Manresa «sempre és molt especial perquè és a casa». I que els hagin convidat a tocar de nou per la festa major ho viuen «com un petit regal». El cantant i guitarrista assenyala que els reclamen sovint per actuar en festes majors, a Barcelona, a Tarragona, a Girona, a Lleida, però que la possibilitat d´oferir la seva música a la seva ciutat, en un concert gratuït i a l´aire lliure, «ens apropa a un tipus de de públic molt diferent de l´habitual, a joves, a famílies... i, a més, ens dóna l´oportunitat de pujar a l´escenari i tocar per a cares conegudes, de la família, dels amics, dels veïns». Tarrés destaca que a Manresa als músics de Gossos «la gent ens respecta l´anonimat, però en dies amb aquest tipus de concerts, t´ho comenten al forn de pa i a la botiga del barri, i això fa il·lusió. Ara bé, també és un punt de pressió perquè a l´hora de l´actuació tot surti rodó».

Els Gossos, a qui agrada presentar-se a fora com els Gossos de Manresa, ja tenen «certa aurèola de clàssics, perquè poques bandes aguanten tant de temps». Per això, Tarrés apunta que en el concert es veurà l´evolució que han experimentat amb Batecs, un disc «que té un discurs molt proper a la gent, és una banda sonora de la societat actual». També faran, òbviament, una passejada per les cançons «que ja han passat a mans de la gent».