La Festa Major Alternativa de Manresa consolida la filosofia que ha mostrat al llarg dels darrers anys i enguany continua oferint activitats per a tota la família. Els espais de la festa infantil creixen per poder acollir més infants. Els concerts nocturns es mantenen a la plaça Puigmercadal i segueixen apostant per grups locals i artistes poc coneguts combinats amb bandes amb més trajectòria com Orxata Sound System. Els organitzadors de la festa sempre intenten que algun grup pugui tocar en els actes infantils i en els concerts nocturns per tal que totes les generacions puguin gaudir de l'espectacle.

Aquesta vegada el grup de rumba catalana Ai, ai, ai ha estat l'escollit per fer la doble actuació. La banda va néixer a Catalunya l'any 1991. Després d'editar diversos discos i du de gira els seus temes, va aturar la seva activitat al 2000. Després de 7 anys el grup es va retrobar i va presentar un nou treball, Les millors cançons del mil·lenni passat. Davant de l'èxit de la tornada, el 2008 va sortir a la venda el seu últim disc: Lo més gran del món!, un treball vital i mestís, amb els ritmes alegres que sempre han conreat. Actualment el conjunt està integrat per Pep Lladó, Rafalito Salazar i David Torras i Jordi Gras.

Pel que fa a la festa per als infants d´aquesta tarda (19 h, plaça de la Música), el grup prepara temes seus adaptats als nens i altres cançons populars versionades amb ritmes de rumba. Serà la primera vegada que actuen per a un públic familiar. «Canviarem el caràcter respecte al concert nocturn i farem una actuació més participativa, parlarem més i interpretarem alguna dansa també», explica David Torras, membre de la banda. El grup no es mostra preocupat per l'acolliment dels infants. «La rumba catalana és apte per a tothom. A més, la nostra està molt barrejada amb altres estils com el pop, el rock i el reagge. Als nens els acostuma agradar el que toquem», afirma Torras. Des de l'organització s'aposta per la programació infantil. «Intentem ampliar la programació i els espais per aconseguir una festa per tots els públics», explica l'assemblea organitzadora de la FMA.

En el concert nocturn (22 h, plaça Puigmercadal) el grup oferirà un ampli repertori de temes propis. «Tocarem peces per ballar», diu Torras. Ai, ai, ai ja havia participat en una Festa Major Alternativa fa uns anys i va ser el segon grup que va tocar a l'Stroika. «Estem molt contents que ens convidin a l'Alternativa. Tenim molts coneguts a la festa i ens hi sentim com a casa», assegura el membre de la banda. A més de les actuacions musicals, per als propers dies d´Alternativa també hi ha programades activitats d'escalada urbana, contes infantils, teatre, concurs de paelles i gimcanes.