Qui vulgui un gat, en trobarà per triar i remenar a la protectora de Manresa. Aquest estiu l'entitat ha hagut d'habilitar dues gàbies més que fins ara estaven ocupades per gossos per acollir tots els gats abandonats que arriben o deixen a la protectora Aixopluc. Estan desbordats i ja en tenen uns 150.

La majoria de gats que es troben a la protectora són dòcils, es deixen agafar i tocar, el que indica que han estat vivint en cases i que els seus propietaris se n'han volgut desprendre pel que sigui. Ens unes ocasions perquè es tracta de gent gran que no se'n poden fer càrrec, i també s'han donat casos que el gat és qui acaba pagant els plats trencats d'una ruptura sentimental. La majoria, però, s'abandonen. Especialment cries i gates prenyades. "Ara mateix estem desbordats", explica la presidenta de la protectora, Rafaela González.

"Et truquen i tothom vol deixar l'animal, o bé un dia te'ls trobes al camí de la protectora o bé al mig de Manresa. La gent no té cap mania a deixar l'animal al mig de la ciutat. Ens n'hem trobat de grans i vells en un estat deplorable", afirma.

Per la seva banda la veterinària i vocal de la junta de la protectora, Gemma Martínez, explica que abans entraven gats en comptagotes i eren més feréstecs. Ara n'hi ha més de domèstics que en alguns casos si els deixessin anar en una colònia "potser ni sabrien buscar menjar".

Per la seva part González critica la gent que dóna menjar gats a la ciutat. "Hauria de tenir més cura" perquè contribueix que hi hagi una repoblació descontrolada. Opina que quan una persona veu un gos abandonat de seguida acostuma a informar-ne. "En canvi et creues amb 30 gats i ningú no diu res".