El tradicional cercavila de la Festa Major ha portat l'ambient festiu al centre de la ciutat. Els balls dels grups folklòrics i la imatgeria i bestiari han animat els carrers. Especialment al Passeig amb les terrasses notablement plenes i un bon nombre de persones assegudes a les cadires de la Rossita que esperaven la desfilada.

La Tronada Manresana ha donat el tret de sortida a la cercavila popular. Ha obert el seguici la colla castellera els Tirallongues, que ha fet un seguit de parades a les principals places del recorregut per aixecar pilars. Els han seguit els trabucaires del Casal Cultural de Dansaires Manresans. També han pres part de la cercavila els Geganters de Manresa, amb els gegants nous, els gegantons, el Lleó -estrenat l´any passat- i els capgrossos. La cercavila ha comptat amb la presència de la pubilla i l´hereu de la ciutat 2013, Carlota Gallés i Xavier Serra, els quals han viscut el seu darrer acte institucional, després que diumenge passat, dia 24, fossin rellevats per Gemma Lorenzo i Eduard Pladellorens.

Tampoc han faltat al seguici les figures del correfoc, amb la víbria, el drac, la mulassa i la tremenda; els diablons, els tabalons i els tabalers de Xàldiga. Pel que fa a la nova figura, la petita mulassa, que encara s´ha de batejar i que va ser presentada en societat el dia 24, Xàldiga ha decidit que enguany encara no desfilarà. Acompanyaven la cercavila, com ja es tradicional, els geganters i grallers del Xup, els geganters i grallers del Poble Nou i geganters i grallers de Manresa, a més dels bastoners de Sant Jordi.

I han tancat la cercavila els Miquelets de Catalunya, l´Associació Miquelets de Girona, l´Associació Regiments de Barcelona, l´Associació Moià 1714, l´Associació Cultural 1707 Almansa Històrica, l´Associació Miquelets del Regne de València i Regiment d´Infanteria Mare de Déu dels Desemparats.

Durant tota la tarda, a la Muralla del Carme, s'hi ha instal·lat la segona edició de la fira Estelània. El mercat ha dut fins a la capital del Bages tota mena de productes amb els colors i la iconografia de la bandera estelada. Tal com ja va succeir en la trobada de l´any passat, l´Estelània compte amb la presència de botigues dedicades a tot tipus d´elements, des de samarretes, joies i fundes de casc fins a productes d´alimentació.