Regió7.cat i el web de l´Ajuntament de Manresa retransmetran en directe el pregó de Festa Major de Miriam Ponsa, que se celebrarà aquest dissabte al Saló de Sessions del consistori, a les 12.30h.

A l´acte hi assistirà l´alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i en acabar, una actuació musical de l´Orfeó Manresà posarà el punt i final a l´acte.

Ponsa serà la cinquena dona pregonera des de l´any 1980 quan es va establir aquest acte institucional amb motiu de la festa i l´han precedida Marta Mata (1980), Victòria Camps (1996), Assumpta Bailac (2006) i Eva Bach (2013).

Ponsa és diplomada en disseny de moda per la Universitatde Southampton (RU) i s´ha especialitzat en disseny tèxtil i en tècniques de punt, a Igualada. La pregonera prové d´una família amb una antiga tradició tèxtil que es remunta a principis del segle XIX i ha instal·lat el taller a Manresa. L´antiga fàbrica Francesc Ponsa, que és el mateix espai on la seva rebesàvia, l´any 1886, va fundar una fàbrica tèxtil dedicada a la producció de betes, és la que veu néixer les col·leccions de moda, premiades i amb reconeixement internacional.