La 6a edició de la Marxa de Torxes per la Independència a Manresa ha convidat l'exdiputat socialista Toni Comín a fer el parlament final i l'actriu artesenca Mont Plans a llegir el manifest.

L'acte, que organitza la Comissió 11 de Setembre, impulsada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), la Fundació Independència i Progrés i Òmnium Bages, ha rebut fins ara el suport de l'Ajuntament de Manresa i dels partits polítics: CDC, CUP, ERC, Reagrupament, Solidaritat i UDC.

Enguany, la marxa forma part dels actes de la campanya Ara és l'hora, endegada per l'ANC i Òmnium. El procés d'adhesió continua obert i, segons els organitzadors, ja hi ha d'altres associacions ciutadanes que també han manifestat el seu suport a la marxa, que inclourà la participació de grups escoltes, colles sardanistes, la colla castellera Tirallongues, els bastoners de Manrússia van de Pal, els Miquelets de Catalunya, grallers, acordionistes i tabalers.

La concentració es farà el dia 10 de setembre, a la plaça de Crist Rei, a 2/4 de 9 del vespre, per iniciar el recorregut pel passeig de Pere III, la plaça de Sant Domènec, el carrer del Born, la Plana de l'Om, el carrer de Sant Miquel i la plaça Major, on es farà la lectura del manifest unitari, a càrrec de l'actriu Mont Plans, seguida del parlament a càrrec de Toni Comín, professor de filosofia i exdiputat del grup socialista.

Les torxes ja es poden recollir anticipadament a la seu d'Òmnium (al carrer del Bruc de Manresa) o bé a l'inici de la marxa, a la plaça de Crist Rei, al preu de 4 euros (aquest any 1 euro es destinarà a la campanya Ara és l'hora).