A

primer cop d'ull, l'uniforme els delata. Enmig dels colors habituals de les indumentàries dels membres de la colla dels Geganters de Manresa, uns pantalons de color mostassa identifiquen ràpidament els portants del Lleó, l'última figura a afegir-se a la família de la imatgeria de la festa manresana.

A banda de ser, encara per a molts, una novetat entre els tradicionals gegants i capgrossos de Manresa, el felí ha sigut el protagonista de la festa d'enguany gràcies al seu paper com a imatge visible dels programes de mà i els cartells repartits per la ciutat.

Més enllà de la seva imponent aparença, però, poca cosa seria del Lleó si no fos pels geganters, que, cita rere cita, es posen dins el sintètic ventre de la bèstia per donar-li vida, ja sigui en cercaviles o ballades populars davant places plenes d'espectadors, com la que ahir es va viure a la plaça Major de Manresa (vegeu lateral). En aquest cas concret, es tracta d'un equip format per sis nois i noies que, repartits per parelles, formaran les potes de davant i les de darrere.

En contra del que pot semblar, quan la figura participa en desfilades, les parelles de portadors que el duen no estan fixades prèviament, de manera que cadascun dels sis portants pot posar-se en qualsevol de les dues posicions amb qualsevol company que faci falta. A mesura que avança la cercavila, i en funció de l'exigència del recorregut, es poden alternant per tal de fer més fàcil la marxa.