Durant tot el cap de setmana la balma de la Seu de Manresa s'ha convertit en el rocòdrom de la festa major. Al llarg de dissabte i diumenge, un centenar de persones han participat en les dues proves que s'han fet els dos dies. Ahir ho van fer a les cavitats que hi ha al camí dels Corrals, just a sota de la Seu i que transcorre per la carena del Puigcardener que s'encara cap al riu.

Els escaladors s'anaven enfilant per les parets, tot buscant els punts on es podien agafar per tal d'anar pujant cada vegada més amunt.

L'espectacularitat de la prova la proporcionava l'entorn totalment urbà i que alguns dels seus trams eren molt horitzontals, de manera que els escaladors quedaven situats d'esquena al terra. Els participants podien intentar l'escalada de cada tram tants cops com volien i en cada intent marcaven amb un guix el punt fins on havien arribat. A més, en molts moments, quedaven totalment penjats a la roca, on se subjectaven només amb els dits de les mans. Tot i això, el risc de prendre mal era reduït, ja que a sota hi havia matalassos i no s'enfilaven a grans altures. La prova d'escalada urbana en bloc era organitzada per l'Associació Esportiva Can Romo i el Centre Exrcusionista Montserrat i formava part del programa de la Festa Major Alternativa.