La colla castellera dels Tirallongues de Manresa va tancar, ahir al migdia, una diada en què va complir els objectius marcats pels responsables de l'entitat de cara a la trobada: carregar i descarregar el 3 de 7 i el 4 de 7 amb agulla i el 5 de 7. Segons explicaven ahir fonts de l'entitat a aquest diari, és la primera vegada que els Tirallongues completen una actuació com aquesta des de la trobada celebrada dins la fira Mediterrània d'ara fa dos anys.

A banda dels manresans, les altres colles participants, els castellers de Berga i els de Mollet, també van fer un bon paper. Mentre que els berguedans van aconseguir completar amb èxit dos construccions de 7 i una de 6, els vallesans van oferir al públic reunit a la Plana de l'Om castells de 6.

La diada d'ahir, que va omplir de gom la plaça, es va tancar sense que cap castell fes llenya i sense cap lesió dels participants.

Properes actuacions

Després de la seva participació a la diada castellera de la festa major, la colla manresana té ara per endavant dos caps de setmana consecutius d'allò més intensos.

D'aquesta manera, dissabte que ve, els castellers de la capital del Bages participaran en una trobada a Navarra al costat de la colla dels Nyerros de la Plana, de Manlleu. Una setmana més tard, el dia 13, l'entitat prendrà part en l'edició d'enguany de l'aplec Colles de l'Eix, que reunirà a Girona els Tirallongues manresans, juntament amb les colles dels Marrecs de Salt, els Sagals d'Osona i els Castellers de Lleida.