ERC ho té clar. Tal com ha quedat el document del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), que CiU pretén portar a aprovació inicial al ple municipal del mes vinent, hi votarà en contra. ERC valora que, en el fons, és un document que pensa poc en l'interès públic i molt en el privat. I que, en la forma, hi manca concreció i hi ha molts errors.

Posa com a exemple de l'afavoriment del sector privat enfront de l'interès públic la reducció de la previsió d'habitatge de protecció social de lloguer en relació amb el previst pel Pla Local d'Habitatge de Manresa i la consideració de sòl urbanitzable d'un ampli sector a l'entorn de les pistes de conduir i de l'Escola Oficial d'Idiomes "que havia d'estar, sobretot, dedicat a equipaments". També, que permeti tornar a fer horts d'ús privatiu a la llera del Cardener, d'on els van treure, i que no compleixi la Llei d'Urbanisme de Catalunya, que exigeix el 15% de cessió de l'aprofitament privat en el planejament, i apliqui el 10%, acollint-se a la normativa espanyola, cosa que els causa perplexitat.

Quant a la poca concreció, esmenta, entre d'altres, que no incorpori una proposta de mobilitat i d'enllaç per unir la Renfe i els FGC (i proposa recuperar l'antic traçat del carrilet) i que no especifiqui com preveu desenvolupar el parc de l'Alcoholera -que resultarà de traslladar els FGC i l'estació de busos a Prat de la Riba- "per recosir la ciutat entre la carretera de Santpedor l'avinguda de les Bases". Pel que fa als errors, apunta aspectes bàsics com que la normativa del document no lligui amb els plànols d'ordenació que conté.