Aquesta mateixa setmana podria concretar-se l'acord entre la FUB i les dues patronals hospitalàries de Catalunya per coordinar i canalitzar tota la formació que ofereixen en l'àmbit de la salut amb les instal·lacions de la clínica universitària com a pal de paller.

D'aquesta forma la FUB esdevindrà un centre formador dels hospitals de Catalunya. L'acord se signarà amb la UCF (Unió Consorci Formació), que és l'entitat responsable de la formació que tenen les dues patronals de proveïdors de serveis de salut i benestar social de Catalunya: la Unió-Associació Sanitària i Social de Catalunya i el Consorci de Salut i Social de Catalunya.

Per fer-se una idea de la magnitud de l'operació cal dir que la UCF va impartir directament formació continuada a més de 12.000 professionals de la salut durant el curs 2013-2014. Per articular aquest acord el gerent de la UCF, Òscar Dalmau, serà el nou responsable de l'Escola de Formació Contínua de la FUB.

Les dues patronals agrupen 120 organitzacions sanitàries, sociosanitàries i socials de Catalunya i més de 70.000 treballadors, majoritàriament personal assistencial.

La importància de l'acord rau en el fet que tota la formació sanitària que facin les dues patronals es durà a terme o es dissenyarà a Manresa i suposa la culminació de la col·laboració que la FUB duia a terme amb la Unió Consorci Formació (UCF), que és l'instrument que van posar en marxa de manera conjunta la patronal per donar resposta a les necessitats de formació continua dels professionals i les organitzacions del sector.

La FUB ja té un postgrau de gestió a l'atenció sociosanitària i ha realitzat actuacions conjuntes de simulació clínica i per a desenvolupar projectes.