Unitats d'atenció sanitària individuals a banda i banda d'un blanc immaculat, amb sofàs o bé llits en funció del tractament a seguir. Tot fa olor de nou. I ho és. Aquesta setmana Sant Joan de Déu ha posat en marxa el nou espai que ocupa l'hospital de dia mèdic en el marc del procés per posar en marxa les instal·lacions de l'ampliació de l'hospital. Aquesta operació es fa gradualment i ha de culminar a final d'aquest any.

L'hospital de dia mèdic és un servei ambulatori que hi ha dins el centre per administrar tractaments mèdics, atendre urgències de determinades especialitats o bé les anomenades urgències espontànies, quan el pacient, que generalment pateix una malaltia crònica, s'hi adreça perquè pateix una crisi. També s'hi fan exploracions com endoscòpies i broncoscòpies sense que sigui necessari l'ingrés. L'any passat va atendre 4.237 pacients i va realitzar 13.928 sessions sanitàries. Es considera una eina bàsica per evitar la congestió d'urgències i també per evitar ingressos.

L'hospital de dia és a la planta 0 de la part nova de Sant Joan de Déu. Un cop davant al mostrador d'informació s'ha d'anar cap a l'esquerra, i queda al fons d'un ample passadís. Fins ara era a l'edifici inicial de Sant Joan de Déu, on abans del 2010 hi havia les antigues urgències de l'hospital. S'hi accedia directament des del carrer, i aquesta setmana la porta ja està tancada i barrada a l'espera que li donin un nou destí.