Maria Mariné i Jaume Coll són la mare i el pare de Formatges de Muntanyola, una marca amb vint-i-vuit anys de vida que han aconseguit fer arribar a les cotes més altes quant a la qualitat dels seus productes artesanals (formatges i iogurts), el prestigi (els exporten a vint països) i la varietat. Ara que l'edat els obliga a retirar-se, i sense una descendència que hagi volgut continuar l'empresa, la sort els ha fet trobar uns nous hereus: Ampans, que elaborarà els seus formatges a la finca Urpina, a Sant Salvador de Guardiola.

Amb aquest nou projecte empresarial, Ampans, associació manresana que treballa amb i per a les persones amb discapacitat intel·lectual des de l'any 1965, donarà feina a una desena dels seus usuaris, que s'afegiran als sis treballadors amb què funciona actualment Formatges de Muntanyola al mas (Vilavendrell) que tenen Mariné i Coll al municipi osonenc.

De moment, a Ampans estan en la fase d'aprenentatge, que s'allargarà ben bé un any, abans no traslladin definitivament la producció a Urpina, on caldrà fer una inversió per comprar munyidores i per adequar un cobert. La maquinària serà la de Mariné i Coll, que els la traspassen amb tot el seu saber.