Per al ciutadà és de difícil comprensió que una empresa de serveis obri una vorera, amb les molèsties que això comporta, i poques setmanes després ho faci una altra. Per tal d'intentar posar ordre en les obres, instal·lacions i serveis que es duen a terme en l'espai públic, l'Ajuntament de Manresa ha aprovat inicialment una ordenança municipal que les regula.

La lectura negativa de la situació porta a demanar-se com s'ha pogut arribar a l'any 2014 sense una ordenança específica sobre aquest aspecte.

I no només això sinó, com és que en un aspecte que incideix directament sobre l'espai públic hi havia una deficient regulació, fins al punt que existia inseguretat jurídica per a les empreses i la mateixa administració atès que a l'actual ordenança de llicències urbanístiques i control d'obres només hi ha un article, clarament insuficient, que hi fa referència.

La lectura positiva és que hi ha en marxa l'aprovació definitiva d'aquest instrument.

El regidor d'Urbanisme, Ramon Bacardit, ha explicat que aquesta ordenança "resol una problemàtica que els serveis tècnics municipals fa temps que pateixen", com és la manca d'una normativa específica en tot allò que fa referència a la implantació de xarxes de serveis públics al subsòl de la ciutat.

No es tracta només de rases a les voreres i als carrers per passar cables sinó també instal·lacions aèries i tot allò que afecti el domini públic de la ciutat.