Manresa és un dels 23 municipis de Catalunya i d'Espanya que s'han sumat a la campanya "Per cada mina, una flor". Un projecte impulsat per l'artista i activista sahrauí Mohamed Moulud Yeslem per sensibilitzar envers la situació que viu el seu poble. L'objectiu és aportar-hi flors elaborades manualment per plantar-les al costat del mur construït pel Marroc que divideix el Sàhara Occidental, on hi ha enterrades milions de mines. Manresa hi ha aportat 250 flors.

L'acte central de la campanya "Per cada mina, una flor" ha tingut lloc aquest mes a Barcelona, on s'han concentrat les flors elaborades als municipis col·laboradors per enviar-les al Sàhara. En total, se'n van aplegar 4.000. En el cas de la capital del Bages, la campanya es va iniciar el mes passat en el marc de la Manresa Solidària. Dins dels actes programats se'n van fer 150, que són les que ja s'han pogut enviar al Sàhara; les 100 restants s'hi portaran la primavera vinent, quan finalitzi la campanya a Manresa. L'objectiu és continuar elaborant flors amb diferents grups (escoles, barris...) per ajudar a arribar a la fita de reunir-ne 15.000. A més a més, es podran continuar elaborant en els actes del Consell Municipal de Solidaritat o bé contactant amb la Casa per la Pau i Solidaritat Flors Sirera.

L'artífex de la campanya va ser un dels convidats al programa de la Manresa Solidària per explicar-hi la seva iniciativa. Hi va protagonitzar una exposició i una xerrada. Regió7 el va entrevistar (edició del 24 de setembre passat).