Representants del mig centenar d'entitats que van signar el manifest col·lectiu per a la rebaixa de l'impost de béns immobles (IBI) a Manresa es van aplegar ahir a la seu de la Cambra de Comerç i Indústria per consensuar accions encaminades a pressionar l'Ajuntament.

La primera serà redactar una moció que serà enviada als grups municipals acompanyada d'una petició d'intervenir al ple fent ús del reglament de participació ciutadana.

La moció té com a objectiu que tant el partit de govern com els d'oposició fixin de forma pública i clara quina és la seva posició davant la petició de les entitats de reduir la recaptació de l'IBI a Manresa, que consideren clarament desproporcionada.

El front de mig centenar d'entitats que s'han mobilitzat es va mostrar ahir disposat a negociar que la reducció no sigui del 5% anual fins arribar a valors previs a la bombolla immobiliària -com pretenien inicialment- però també van plantejar amb tota fermesa que no es conformarien amb la congelació de la recaptació als nivells actuals, que voreja els 25 milions d'euros.

En primer terme es van adreçar als assistents Pere Casals, president de la Cambra de Comerç i Indústria de Manresa; Abel Pié, degà del Col·legi d'Advocats de Manresa, i Lluís Vidal Sixto, secretari general de CCOO a la Catalunya Central.