J

e hem arribat. Ja som aquí. Hi serem tots els divendres", cridava amb una veu potent el Josep ahir a la plaça de Puigmercadal. Ell és un de la desena de paradistes que van estrenar la nova fira-mercat del Puigmercadal de Manresa. D'aquesta forma es va convertir en un autèntic pol d'atracció comercial: parades a dins el mercat, les habituals parades de productes agrícoles a fora i les noves, les que s'hi van afegir ahir.

Gent crida gent. Amb aquesta premissa es va posar en marxa la iniciativa per instal·lar parades a la plaça del Puigmercadal i així, entre les del mercat i les de fora, generar més ambient. Ahir n'hi havia, encara que potser no tant com s'esperaven els uns i els altres, els de dins i els de fora, perquè es tractava del primer dia.

L'única condició que s'havia de complir és que les noves parades venguessin productes que no siguin els mateixos que els que es poden comprar al mercat. Ho diu el reglament d'ordenació del mercat. I així va ser.

No de can Xina

De les noves n'hi havia de productes de terrissa com olles i cassoles "fetes aquí i no a can Xina", puntualitzava l'encarregat de la parada, Mohamed Sousa, de Vic. També n'hi havia d'antiguitats i llibres de segona mà, estris per a la cuina fets de boix; una petita xurreria; articles per a la llar; perfumeria i sobretot roba. Molta roba.