La comunitat de Sant Egidi va fer memòria dissabte passat de la Nit dels vidres trencats, que va suposar l'inici de l'holocaust per part del règim nazi. L'acte es va dur a terme amb la voluntat que sobretot les noves generacions no oblidin les conseqüències de la violència i el racisme.

Va consistir en una marxa silenciosa encapçalada per una pancarta on es podia llegir "No hi ha futur sense memòria. Va començar a la plaça Montserrat, i després va passar pels carrers de la ciutat on antigament vivia la comunitat jueva, a l'entorn de l'actual plaça Major, "per simbolitzar el retorn dels jueus al cor de la ciutat", segons els organitzadors.

Posteriorment els participants es va dirigir a la Plana de l'Om, on es va fer lectura d'escrits de supervivents de l'holocaust. També es va fer notar que "avui en el món hi continua havent violència, racisme i injustícies". Un nouvingut senegalès va recordar que al Mediterrani "moren milers de persones. S'han alçat nous murs a Melilla i Ceuta i el mar està esdevenint un mur que deixa confinats molts emigrants com jo que han d'arriscar la vida per obrir-se a un futur millor".