La PAHC Bages celebra el seu segon any de vida al peu de canó. Exigeix a l'Ajuntament de Manresa "transparència" amb els pisos buits que hi ha a la ciutat, reclama que, tal com va aprovar en ple, comenci a multar els bancs que en tenen i amenaça que les ocupacions podrien arribar als consistoris si no es garanteix el dret a l'habitatge.

Abans de l'assemblea ordinària dels diumenges i a punt d'encetar un mes d'activitats reivindicatives i lúdiques per celebrar l'efemèride, el col·lectiu va convocar ahir els mitjans per fer balanç dels seus dos primers anys de vida i alertar que, "per molt que diguin que la crisi s'ha acabat, el drama continua". Van atacar el govern central però, sobretot, l'administració local després que hagi aprovat dues mocions per garantir l'habitatge i, segons paraules textuals dels convocants, "no hagin fet res". "Seguirem fent ocupacions de bancs, blocs i, si cal, ajuntaments. Que no s'oblidin que nosaltres som el poble", van avançar.

En els seus dos anys de vida la PAHC Bages ha evitat que 1.124 persones hagin quedat al carrer. Ha aconseguit 60 dacions en pagament de la hipoteca, 20 condonacions del deute i 36 reestructuracions hipotecàries. I la feina continua i no és només per la trentena de casos que tenen encallats, sinó també per les 12 famílies que cada diumenge s'afegeixen a les assemblees perquè estan a punt de ser desnonades. Gràcies a ells també hi ha 82 persones que tenen un indret on viure malgrat que sigui en un bloc okupat dels dos que actualment tenen a Manresa, propietat de l'anomenat banc dolent, la Sareb.