El pessebre vivent del Pont Llarg de Manresa incorporarà algunes novetats a l'edició d'enguany per evitar cues a l'entrada i per fer-lo més compacte. L'espectacle nadalenc del sector del Poal ja s'ha convertit en una tradició a la ciutat, i se celebrarà el dia 26, Sant Esteve, de 7 a 9 del vespre.

Enguany hi haurà tres taquilles de venda d'entrades al final de l'avinguda Universitària que estaran separades de l'entrada pròpiament dita. Segons Àngels Serentill, de l'organització, les cues "eren el nostre taló d'Aquil·les", i amb aquesta mesura "evitarem les aglomeracions i tot serà més fluid perquè no es barrejaran les cues per comprar entrades i les d'accedir al pessebre", tal com passava fins ara.

Enguany les escenes s'interpretaran a partir de l'aqüeducte del Pont Llarg en direcció a la zona del Poal, al camí de Joncadella. En les anteriors edicions els pessebre vivent arribava fins a la parròquia de la Mion. Tota aquesta part s'ha eliminat i s'ha compactat "per treure'n més profit. Creiem que hi guanyarem", assegura Serentill, perquè s'aprofiten més els paratges naturals de la zona i també les cases de pagès del Poal, que obriran les seves portes per acollir l'espectacle nadalenc. És el cas, per exemple, de cal Ti, cal Tunic, cal Santasusana, el pati de la torre de l'Oms i la fàbrica de Tints.