En plena commemoració del seu segon aniversari, la PAHC Bages va fer una crida ahir per posar fi a la pobresa energètica. Després de la moció presentada al ple de dijous a favor de la iniciativa legislativa popular (ILP) de mesures per afrontar l'emergència d'habitatge i la pobresa energètica, ahir van començar a recollir signatures.

Malgrat el mal sabor de boca de dijous al ple -els membres de la PACH Bages van marxar indignats després d'hores d'espera per poder presentar la moció-, Rufí Cerdan, portaveu del col·lectiu, va explicar als assistents al vermut de celebració, a la plaça Gispert, l'objectiu de la recollida. Les seves paraules van anar seguides d'una cua de gent, que va voler posar el seu gra de sorra per garantir el dret de l'habitatge per a tothom.

La festa va seguir a l'Ateneu La Sèquia, on més d'un centenar de persones van assistir a un dinar popular, un taller de manualitats -on una trentena d'infants van poder dissenyar postals de Nadal- i una xocolatada, que van precedir al concert d'Antonio El Remendao. Els actes de celebració continuaran fins al proper mes de gener.