La Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme ha fet pública la seva preocupació perquè després d'assistir al ple municipal en què es van aprovar els pressupostos de l'Ajuntament per a l'any que ve considera constatat que "ni govern ni oposició entren en les qüestions de fons del problema de les polítiques socials i d'habitatge de la ciutat".

La PAHC ha volgut destacar que l'empresa municipal Fòrum disposa de centenars de pisos destinats a lloguer o a venda però la realitat és que no els ofereix a les famílies que els necessiten.

El que sí que fa és "d'embornal dels residus tòxics financers de les polítiques d'urbanisme passades, dedicades a construir places, passarel·les i pàrquings", i lamenta que per mantenir Fòrum amb les funcions que no li són pròpies cal una partida del pressupost d'1.483.016 euros. Amb aquestes lloses financeres i amb unes prioritats dedicades a amortitzar el deute, entén que l'Ajuntament "es troba a mercè dels bancs i no els pot molestar multant-los per tenir pisos tancats per especular".

Encara considera més greu que Fòrum, que és oficina local d'habitatge social, no sigui l'instrument de les polítiques d'habitatge que Manresa necessita, que són pisos per a famílies amb molt pocs ingressos (que reben ajudes intermitents) o amb ingressos zero, i que són a les quals no queda altre remei que viure en un dels blocs de pisos ocupats.

Tapar-se les vergonyes

Pel que fa als partits que havien estat al govern i ara són a l'oposició, la PAHC creu que va quedar clar que el que fan uns i altres és tapar-se les vergonyes.