Les instal·lacions de la Casa Caritat de Manresa han estat víctima, aquestes darreres nits, de dos robatoris amb força. Segons ha pogut saber aquest diari, els lladres han accedit al local de l'Associació de Veïns de Vic-Remei i al Centre d'Iniciatives per a l'Ocupació (CIO). La investigació està encara oberta i de moment no s'han produït detencions.

No és la primera vegada que es produeix un robatori a l'equipament. Fa només tres mesos, les mateixes instal·lacions de l'associació de veïns van ser víctimes d'uns fets molt similars. En aquella ocasió, després de destrossar el pany d'accés, es van endur mil euros que hi havia en una caixa.

En aquesta ocasió, el robatori que va afectar l'entitat veïnal va tenir lloc la nit del 25. Segons ha explicat el president de l'associació, Vicenç Cano, després de forçar l'accés van entrar a dins de les instal·lacions i, com el darrer cop, van anar directament cap als diners. En aquesta ocasió, però, només hi havia uns 70 euros. També, com havia passat llavors, no es van endur aparells de valor, encara que sí que van agafar deu micròfons.

Tot apunta que, en el cas del CIO, els lladres hi van entrar l'endemà, el dia de Sant Esteve. Cano va ser qui va alertar la Policia Local dels fets. Es va desplaçar ahir al matí a l'entitat veïnal per acabar de fer un repàs dels objectes que faltaven quan es va adonar que una de les finestres del local del costat, que ocupa el CIO, era oberta. Segons la regidora de Comerç de l'Ajuntament de Manresa, Sílvia Gratacós, després d'una primera inspecció sembla que els lladres no es van endur cap objecte de valor ni diners, ja que no n'hi havia Caldrà esperar a demà, però, per confirmar-ho al 100%. Segons ha afegit la regidora, els lladres haurien accedit a l'equipament municipal a través de l'associació de veïns. A diferència del local de l'entitat veïnal, aquestes instal·lacions tenen alarma de seguretat, connectada amb la policia, que no va saltar quan van entrar els lladres a l'interior. Sí que va funcionar correctament ahir al matí quan hi va accedir la Policia Local.