Aquest dilluns al matí s´ha inaugurat el nou edifici del CTM (Centre Tecnològic, mem bre de TECNIO) situat al Parc Tecnològic de la Catalunya Central. L´acte ha estat presidit per l´alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i el conseller d´Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Felip Puig.

Durant la seva intervenció, l´alcalde de Manresa ha manifestat que la inauguració d´aquest nou equipament és una mostra que "Manresa Batega i només recuperant el nostre passat industrial donarem sentit a l´esforç de recerca i investigació que es fa aquí i aconseguirem que Manresa avanci cap al futur superant nous reptes econòmics i sent capdavantera a Catalunya".

Per la seva Banda, Felip Puig ha afirmat que "és important adaptar-se al món global amb una revolució tecnològica radical". "Per aquest motiu", ha assegurat el conseller, "amb l´objectiu de donar un servei de transferència de connexament al teixit empresarial fa falta una acció integrada i conjunta dels sis centres tecnològics avançats del país, entre els quals el CTM és una peça clau".

Segons Puig "Aquests centres mantindran el seus comitès executius corresponents i actuaran com unitats separades però formant part d´un conjunt global, estable i integrat per guanyar en efectivitat, capacitat i competitivitat".

La primera intervenció ha anat a càrrec del director general del CTM (Centre Tecnològic), José Manuel Prado que ha conduït l´acte. Prado ha donat la benvinguda als assistents i ha felici tat a tots els que han fet possible la inauguració d´avui. El director del CTM ha exposat els antecedents històrics del Centre Tecnològic i ha agraït que durant tot aquest temps el projecte hagi comptat tant amb el suport polític com amb el del teixit empresarial del Bages i Catalunya.

Després ha estat el torn del president del Consell Executiu de la Fundació CTM Centre Tecnològic, Francesc Santasusana, que ha posat en valor que "el país pugui comptar amb sis centres avançats tecnològicament, fet que demostra que "Catalunya té un present i també un futur". Per Santasusana, "el CTM té l´objectiu de donar un servei a Catalunya i junts, els sis centres, multipliquem per ajudar".

La jornada ha finalitzat amb una vista a les instal·lacions del Centre Tecnològic.