La Fundació Sociosanitària de Manresa (FSSM) ha traslladat el Servei d'Atenció Domiciliària al convent de les germanes caputxines del carrer Talamanca. La comunitat religiosa va cedir el convent a la fundació temps enrere amb la condició que es fes càrrec de les germanes que hi viuen, actualment en són 4, i de destinar la finca a equipament socials.

El primer d'aquests serveis ja ha entrat en funcionament. Es tracta del Servei d'Atenció Domiciliària (SAD) de titularitat municipal però que gestiona la fundació. És entrant a mà esquerra, de manera que es preserva la intimitat de les germanes del convent. La Fundació Sociosanitària ha invertit 10.000 euros per condicionar un espai que servia de magatzem de llibres. Hi ha 3 despatxos, una sala de reunions i serveis interns. "Amb això aconseguim començar a donar activitat social a un equipament, i a la vegada tenim un punt més on hi ha activitat de la fundació", explica el seu director general, Manel Valls.

Fins ara el servei es prestava a l'Hospital de Sant Andreu, però "el SAD és un servei social, i l'hospital no és un equipament social sinó sanitari. No volíem llogar un despatx a qualsevol lloc i col·locar-hi el servei, sinó que teníem clar que havíem d'anar al que volem que sigui un altre equipament social de la fundació". En aquest cas, el convent del carrer Talamanca.