Amb bates blanques, xiulets i pancartes, prop de 500 empleats d'Althaia s'han concentrat a les escales de Crist Rei per protestar per les seves condicions laborals i el nou conveni. Secundats per familiars i gent del carrer, el col·lectiu demana a Althaia que "deixi de jugar amb la salut de la ciutadania".

La setmana passada, una vintena de treballadors es van tancar a la planta de consultes externes de l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa per reclamar millores salarials i que es posi punt final a les retallades. Van passar la nit al centre sanitari amb sacs de dormir, aïllants, alguns matalassos inflables i fins i tot van instal·lar una tenda de campanya estil iglú.

Tant la tancada com l'acció d'avui formen part de les mobilitzacions anunciades pels representants dels treballadors a final de l'any passat davant la manca d'acord amb la direcció per arribar a un pacte laboral per aquest 2015.

Recollida de signatures

Els concentrats aquest dissabte a Crist Rei han recollit signatures per dur al departament de Salut. En set hores han assolit un miler de signatures. La recollida s'allargarà fins a les 20 h i durant els propers dies als centres d'Althaia: hospital Sant Joan de Déu, Centre Hospitalari, Clínica Sant Josep i Centres d'Atenció Primària.