El Grup de Diàleg Interreligiós de Manresa ha participat en un nou projecte de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) sobre intel·ligència espiritual. El test, pioner al món, té com a objectiu posar al servei d'escoles i empreses una eina que proporcioni un perfil psicològic de les persones que inclogui la intel·ligència espiritual.

L'estudi, que l'han realitzat arreu de Catalunya més de 300 persones de diferents tradicions espirituals i es troba en fase d'ampliació del mostratge, va arribar aquest cap de setmana al Centre Budista Kagyu Samye Dzong de Manresa. Quan es redactin els resultats, hauran de passar pel procés de validació per part de la comunitat científica abans de la seva publicació. L'estudi està desenvolupant pel Departament de Psicologia Bàsica, Evolutiva i de l'Educació de l'UAB. Els seus responsables són Antoni Castelló i Aleix Vilalta.

A Manresa el test se li va realitzar Jordi Majà, responsable del Centre Budista Kagyu Samye Dzong. Després de fer-lo Majà va afirmar que "és molt positiu que des de l'àmbit universitari es treballi l'aspecte espiritual des d'una visió científica".