Utilitzar el telèfon mòbil per pagar la zona blava ja és una realitat a Manresa. La capital del Bages estrena a partir d'aquest dimarts un nou sistema anomenat 'Eysa Mobile', que es pot descarregar gratuïtament des de qualsevol dispositiu mòbil.

Segons el regidor de Mobilitat, Ramon Bacardit, l'aplicacció té un triple benefici per Manresa. D'una banda, millora la comoditat per a l'usuari, a més representa un estalvi econòmic, ja que només es paga per allò que es fa servir i, per últim, ofereix als comerciants de la ciutat la possibilitat de gestionar la seva pròpia política de tiquets gratuïts per a clients. Bacardit ha reconegut "l'excessiu" preu de la zona blava a Manresa i ha dit que es revisarà en la propera legislatura.

La nova aplicació per a telèfons mòbils es pot descarregar gratuïtament des de qualsevol dispositiu i, per fer-ho, només cal donar-se d'alta al web de la concessionària Eysa introduint les dades de l'usuari i la matrícula del vehicle. Un dels principals avantatges del nou sistema és que permet pagar només pel temps que es fa servir, ja que si es marxa abans d'hora es pot recuperar l'import del temps que no s'hagi utilitzat.

D'altra banda, la nova aplicació també permet consultar el temps d'estacionament que queda a l'usuari i rebre alertes quan s'acaba per evitar possibles denúncies.

Una altra de les avantatges d'aquesta nova aplicació és que permet als comerços de la ciutat obtenir tiquets de la zona blava que podran regalar als seus clients. Segons el regidor de Mobilitat, Ramon Bacardit, aquesta és una demanda històrica dels comerciants i, per això, des de l'Ajuntament s'espera que sigui molt ben rebuda.

Un 8% d'estalvi econòmic

La concessionària Eysa ja ha posat en marxa aquesta aplicació en una vintena de ciutats de l'Estat i la previsió és que, a finals d'aquest 2015, ja hi hagi uns quaranta municipis amb aquest sistema. A Catalunya, la nova aplicació ja s'utilitza en ciutats com Lleida, Ripoll, Vilassar de Mar o Platja d'Aro, entre d'altres.

El delegat a Catalunya d'Eysa, Josep Lluís Junyent, ha explicat que la nova aplicació permet un estalvi aproximat d'un 8% per als usuaris i ha dit que actualment ja l'utilitzen uns 130.000 usuaris, una xifra més alta de la que esperaven en un inici.

El preu de la zona blava a Manresa, "excessiu"

El regidor de Mobilitat, Ramon Bacardit, ha reconegut "l'excessiu" preu de la zona blava a la capital del Bages i ha assegurat que es tracta d'una assignatura pendent que caldrà revisar en la propera legislatura. Segons Bacardit, si no s'ha fet durant aquests quatre anys de govern de CiU ha estat per culpa de les limitacions econòmiques de l'Ajuntament i ha assegurat que la rebaixa de la zona blava -que s'haurà de pactar amb la concessionària Eysa- no és cap promesa electoral.