La Secretaria d'Universitats i Recerca de la Generalitat, encapçalada per Antoni Castellà, ja ha fet arribar al ministeri d'Educació la proposta de la UVic-Universitat Central de Catalunya d'obrir una facultat privada de Medicina amb estudis a Vic i Manresa. Però ha deixat clar que "ara per ara no es pot fixar" un calendari per a l'obtenció dels nous estudis.

Fonts de la Secretaria d'Universitats i Recerca han explicat, a preguntes de Regió7, que el que sí que es pot assegurar a hores d'ara és que resultaria "impossible" posar en marxa la nova titulació de cara al pròxim curs. Tampoc no és clar que sigui factible a posteriori.

Segons la Secretaria d'Universitats i Recerca, que forma part del departament d'Economia i Coneixement, si en la darrera reunió del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) no es va tractar la qüestió de la UVic-UCC va ser "perquè ningú s'està plantejant posar en marxa la titulació per al pròxim curs".

La UVic-UCC sí que ha previst la possibilitat d'obrir els estudis el curs que ve i, en el cas que això no sigui possible, el curs 2016-2017.

Però abans de portar una titulació com Medicina al CIC cal rebre l'autorització de places per part del ministeri d'Educació. Medicina són els únics estudis universitaris que necessiten aquest requeriment previ.