Tres dies després d'haver ocupat el seu quart bloc de pisos a Manresa, la Plataforma d'Afectades per les Hipoteques i el Capitalisme (PAHC) al Bages està pràcticament sense pisos per reallotjar les famílies que es queden sense llar. Dels 35 habitatges que tenen ocupats, només els en queden 5 de buits.

Als tres blocs encara ocupats -el primer teòricament havia de ser cedit per la propietària de l'immoble, La Caixa, a l'Ajuntament per a lloguers socials, malgrat que el tràmit segueix aturat- hi viuen 93 persones, 47 de les quals són menors d'edat. Amb aigua i llum punxades de la via pública, bona part de les famílies no tenen cap tipus d'ingrés. Els més afortunats, expliquen des de la PAHC, reben l'ajuda de la PIRMI, que és de poc més de 400 euros.

El Juanma, l'Estela, el Christian i l'Alba són els darrers bagencs que s'han fet okupes per evitar haver de viure al carrer. Des de divendres viuen al número 12 del carrer de Sobrerroca, el darrer bloc que ha estat ocupat per la plataforma antidesnonaments. L'immoble consta de quatre pisos i encara n'hi ha un de buit, però segons el col·lectiu ja ha estat adjudicat i el trasllat de l'afectada serà immediat. Ella farà pujar la xifra de reallotjats per la PAHC a 104 persones en 20 mesos. Només 10, però, han aconseguit el lloguer social o han vist millorada la seva situació econòmica i s'han pogut permetre llogar un pis.