La Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme, en una roda de premsa, i l'Ajuntament de Manresa, mitjançant un comunicat, van fer públic ahir de manera separada però simultàniament que els 14 pisos del bloc ocupat del carrer Girona passaran a ser de lloguer social.

El comunicat del govern municipal afirmava que la Sareb cedirà els pisos a l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i que no seran els únics, perquè en total passaran a lloguer social una trentena d'habitatges en mans de l'entitat creada per sanejar el sistema financer espanyol.

L'Ajuntament valorava molt positivament la cessió "ja que d'aquesta forma s'aconsegueix un dels objectius en què el govern municipal treballa des de fa temps: aconseguir ampliar el parc d'habitatge social a la ciutat".

A pocs metres de l'ajuntament, a l'Ateneu popular la Sèquia, compareixien dos membres de la PAHC, Rufí Cerdan i Dora Navarro, per dir públicament que agraïen les gestions de l'Ajuntament i la Generalitat, però si aquella cessió era possible havia estat per la seva lluita i per la forma com unes famílies s'havien exposat a rebre les conseqüències de la desobediència civil que havien practicat.