El barri de la Guia de Manresa costa 1.570.000 euros. Ni un euro més ni un euro menys. Ho diu Adif, empresa pública que gestiona les infraestructures de la Renfe, propietària del barri manresà, que el nou pla general preveu convertir en un espai lliure públic.

En el document del pla urbanístic elaborat per l'equip redactor del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) l'expropiació de la Guia està valorada en 870.000 euros, i la urbanització per convertir el barri en un parc, en 147.660. Creat els anys 50 per Renfe amb l'objectiu d'acollir-hi les famílies dels ferroviaris, actualment, dels 58 pisos que inclou, només setze estan ocupats amb un lloguer en regla. Tots els llogaters són persones de la tercera edat.

Fonts d'Adif no han fet cap valoració de la xifra que inclou el document del POUM (que és poc més de la meitat de la que fixen ells). Expliquen que des de final del 2013 no han mantingut cap contacte amb l'Ajuntament, i que la darrera xifra que els hauria donat el consistori manresà per adquirir la Guia són 1.100.000 euros, però "es un preu molt baix per quedar-se el barri que no podem assumir", amb la qual cosa se sobreentén que una quantitat inferior a aquesta, com la que consta al document del POUM, encara els deu haver semblat més inviable.