El Misteri de la Llum es va viure ahir al vespre també a l'exterior de l'església del Carme. Una pantalla gegant instal·lada a fora oferia les imatges de la representació. Era una de les principals novetats d'aquest any. L'organització volia que les persones que no podien accedir al temple poguessin seguir l'espectacle teatral. Sobre l'escenari instal·lat a l'altar també es respirava una emoció especial. Ahir s'estrenava l'orquestra del Misteri de la Llum, una formació creada amb músics de diferents formacions de la ciutat.

Tothom va quedar satisfet. Un cop es va omplir l'església del Carme i l'espectacle va donar el tret de sortida, es va repetir la mateixa escena: tot de visitants no podien entrar-hi. Ahir al vespre, però, no hi va haver malestar entre les persones que no van poder accedir a l'interior del Carme. Van poder seguir la posada en escena des de l'exterior. "Altres anys, hi havia gent que s'enfadava per no poder entrar. Sembla que ho hem solucionat perquè ara es queden davant la pantalla a seguir l'obra", comentaven les persones que controlaven l'accés a l'església. De fet, la majoria de visitants miraven l'espectacle uns minuts i seguien la seva ruta particular pels carrers on es desenvolupa la Fira de l'Aixada. El director del Misteri de la Llum, Toni Fornells, explicava que "d'aquesta manera es facilita que tothom pugui veure-ho i li donem un valor afegit". A fora, les danses i el ball de l'àliga també van arrencar aplaudiments.

Amb orquestra pròpia

A l'interior, els encarregats de posar la nota musical a l'espectacle van viure moments especials. Per primera vegada va actuar l'orquestra del Misteri de la Llum, una formació creada amb instrumentistes manresans de diferents bandes. "La nostra voluntat des de l'inici sempre ha estat tenir una formació pròpia. Per fi ho hem aconseguit i ens fa molta il·lusió dir que el Misteri de la Llum té la seva orquestra", afegia Toni Fornells.