e

ls gossos més maltractats, els llebrers i conillers, tenen qui els defensi, l'entitat Galgos 112 i precisament una de les seves adoptants ha ideat una original forma de recaptar diners: un espectacle de dansa oriental que es durà a terme al teatre Conservatori el 28 de març a les 7 de la tarda.

Ella es diu Isabel Moyano i forma part d'Al-Nudhar, una companyia de dansa oriental formada per cinc amigues enamorades d'aquesta art. Moyano i Jordi Cols, un dels responsables de la delegació bagenca de Galgos 112, expliquen que calen fons per aconseguir donar resposta a una situació punyent: quan perden la seva capacitat per caçar o córrer curses es considera que no tenen cap valor i són maltractats i abandonats per milers.

La delegació a la Catalunya central de Galgos 112 ha aconseguit donar en adopció 120 animals en els 3 anys que funciona. El número de compte per ajudar o fer aportacions és ES10 2100 8104 20 2300053880.

L'espectacle de dansa es durà a terme després del mes fatídic per aquest tipus de gossos, el febrer, quan acaba la temporada de caça i es trien els exemplars que es considera que s'han de continuar alimentant i els que no.

Delegacions com la de Manresa de Galgos 112 estan aconseguint transformar aquesta duríssima realitat en quelcom positiu, si és que pot sortir alguna cosa bona d'abandonar o maltractar un animal. És ben visible al carrer la proliferació d'adoptants de llebrers. Cols explica que l'efecte bola de neu ha arribat que s'hagi creat "una moda", que encara no afecta igual els conillers.