Canviem Manresa, que és la marca amb què Podem concorrerà a les properes eleccions municipals a la capital del Bages, ja ha triat els noms que les nou persones que encapçalaran la llista al darrere del candidat, Dídac Escolà, el nom del qual ja es va fer públic fa uns dies. Encara falta saber qui seran la resta de membres fins arribar als 25 que formaran part de la llista definitiva.

Les votacions es van fer ahir en un assemblea oberta a l'Espai Roig del carrer de la Mel, a la qual van assistir una trentena de persones. No hi va haver sorpreses, tenint en compte que la majoria dels noms ja s'havien apuntat com a possibles candidats dies enrere, i amb un ordre idèntic al que finalment s'ha acabat configurant amb la tria d'ahir.

Així doncs, el número dos del partit serà Àlex Izquierdo, treballador del sector d'instal·lacions industrials i exwaterpolista de 29 anys; i com a número tres s'ha escollit Carlos Blanco, de 27 anys, i que treballa a la indústria auxiliar de l'automòbil. Als tres primers els seguiran, per aquest ordre, Àngels Beltrán, auxiliar d'infermeria de 57 anys; Eva Alcántara, del sector de l'hostaleria de 39 anys; Ton Sierra, que és un formador de 59 anys; Glòria Sag, que té 63 anys i és infermera auxiliar; Jesús Beltrán, de 52 anys i que treballa com a muntador; Mercedes Bayot, que en aquests moments es troba a l'atur; i Judit Garcia, una dependenta de 51 anys.

Tots ells acompanyaran el cap de llista, el nom del qual ja es va fer públic a començament de mes. És Dídac Escolà, un barceloní de 36 anys que en fa 3 que viu a Manresa i és funcionari de l'Administració de Justícia. De moment, s'han decidit els deu primers noms, i en properes assemblees s'aniran votant la resta de membres que la tancaran, si bé de moment encara no s'ha decidit la data en què es convocaran.

El número 3 de la candidatura, Carlos Blanco, explicava ahir a aquest diari que "hi ha alguns noms per completar la llista però no hi ha res tancat", de manera que "si hi ha gent interessada a apuntar-s'hi, ho pot fer", si es vol, assistint a les assemblees.

La propera que se celebrarà s'ha programat per a aquest divendres a la tarda a la Mion, però encara no s'ha concretat el lloc ni l'hora exactes. Forma part de les assemblees itinerants que el partit desenvolupa per tots els barris de la ciutat (aquesta serà la cinquena) per recollir inquietuds de la gent i començar a tenir algunes bases per confeccionar el programa electoral. Tanmateix, la tria de la resta de candidats que queden no es farà en una d'aquestes assemblees itinerants, sinó en una d'ordinària com la d'ahir.