Després de l'estiu l'hospital de Sant Joan de Déu de Manresa començarà a oferir el servei de radioteràpia, fet que evitarà el desplaçament d'uns 400 pacients l'any del Bages, Berguedà i Solsonès a Terrassa per rebre el tractament, com passa ara.

Serà el Consorci Sanitari de Terrassa qui el prestarà, com si es tractés d'una unitat externa o una assistència descentralitzada. Recentment el consell de govern del Consorci Sanitari ha iniciat els tràmits per adquirir el que s'anomena un accelerador lineal, l'aparell que s'utilitza per a les sessions de radioteràpia. És una operació d'1,8 milions d'euros.

Amb l'ampliació de Sant Joan de Déu es va anunciar que es guanyarien no tan sols espais nous sinó també serveis que ara no s'ofereixen a Manresa, com és el cas de radioteràpia per a pacients amb càncer. Per això al nou hospital es va preveure la construcció d'un búnquer per encabir-hi les instal·lacions necessàries. Es tracta d'unes dependències que necessiten estar totalment aïllades i que ara estan buides.