Tots dos defensen que cal potenciar la millora de l'habitatge al Barri Antic però ho fan amb arguments enfrontats. Així va quedar reflectit en el debat del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) previ a la seva aprovació inicial al ple. Mentre CiU aposta per permetre la construcció d'habitatge en espais sota coberta i per la consolidació dels edificis que ara es troben en situació de volum disconforme, ERC hi està en contra.

Regió7 ha parlat amb el regidor d'Urbanisme i Mobilitat, Ramon Bacardit, i amb Marc Aloy, president d'ERC a Manresa, per recollir el seu argumentari. De moment, el defensat per Bacardit és el que ha quedat recollit en el document del POUM. El camí que ha de recórrer, però, encara és llarg.

Per què no?

"I per què no?" Bacardit es fa aquesta pregunta per referir-se al tema dels nous usos que permet el POUM als espais sota coberta. Això és, fer-hi un dúplex i posar-hi les peces principals, com el menjador i la cuina, o fer un habitatge independent reculat de la façana. Actualment només es permet acollir-hi usos comuns de l'edifici.

"A aquesta pregunta de per què no es pot viure a la planta àtic no hi he trobat cap motiu de pes per dir que no i, en canvi, els que hi ha a favor són evidents: és la planta més assolellada, on pots posar una terrassa i viure amb unes condicions més bones. És on tothom voldria viure, i que no es pugui no s'aguanta per enlloc". El regidor informa que del 1997, de quan és el POUM vigent que ha de substituir el que s'ha redactat, al 2010, als espais sota coberta "es permetia l'ús d'habitatge, però per a estances no principals". Per exemple, dues habitacions i un bany.