L'exalcaldessa de Monistrol de Calders i actual presidenta del Consell Comarcal del Bages, Mercè Cardona, serà la número 2 de la llista del PSC a les municipals de Manresa, segons va confirmar ahir a Regió7 el cap de llista de la formació, Felip González.

Nascuda a Súria fa 50 anys, en fa 30 que viu a Monistrol de Calders, on va ocupar l'alcaldia entre els anys 2004 i el 2011. Actualment és a l'oposició per la Candidatura Independent de Monistrol (CIM), grup vinculat al Partit dels Socialistes. També és secretària adjunta de Política Municipal de la comissió executiva del PSC a Catalunya. És casada, mare d'una filla i durant anys va ser dependenta del forn del poble.

El juliol del 2013, Cardona va accedir a la presidència del Consell Comarcal del Bages en virtut del pacte que Esquerra, Partit Socialista i Iniciativa van signar per governar l'ens comarcal. Va substituir en el càrrec Adriana Delgado, d'ERC.

Cardona farà tàndem amb Felip González, candidat a l'alcaldia pels socialistes. González és el primer secretari del PSC a Manresa. De moment la formació no ha fet públic cap altre membre de la llista per a les municipals. És previst que es presenti públicament passat Setmana Santa.