L´Institut Lluís de Peguera prepara els alumnes de batxillerat i 4art d´ESO per fer front a eventuals situacions d´emergència. Aquestes accions que tenen un caràcter formatiu coincideixen amb el temps, amb la compra i instal·lació d´un desfibrilador susceptible d´utilitzar-se en el cas d´una aturada cardíaca per fibril·lació ventricular.

L´Ampa ja ha fet tres sessions de formació en suport vital bàsic als seus alumnes de batxillerat perquè puguin estar preparats per respondre d´una forma efectiva una urgència que requereixi aplicar tècniques de massatge cardíac i ressucitació. La quarta i última jornada es portarà a terme aquest proper dijous, 9 d´abril al gimnàs d´aquest històric centre d´ensenyament secundari. La iniciativa de promoció de la salut entre els alumnes és de l´Ampa i és possible gràcies a la col·laboració de l´equip de la base SEM de la Fundació Althaia de Manresa.

El Lluís de Peguera és un dels primers centres de secundària cardioprotegit amb un desfibrilador, un aparell que s´ha demostrat molt efectiu, fàcil d´utilitzar i que permet recuperar el ritme cardíac. L´aparell, que ha pagat la mateixa Ampa, és susceptible de donar servei a qualsevol professional, alumne o visitant de l´institut i, si es donés al cas, a persones que transitin per vies públiques properes al centre escolar.