El portaveu de l'equip de govern de CiU a l'Ajuntament de Manresa, Antoni Llobet, ha lamentat la manca d'autocrítica que, des del seu punt de vista, ha exhibit ERC en el balanç que ha fet del mandat (vegeu diari d'ahir).

Llobet entén que un partit d'oposició demani al govern anar més enllà en les seves polítiques, però no que ho faci obviant la seva pròpia manca de valentia quan governava.

Segons Llobet, l'aposta d'ERC de Manresa per plantar cara a l'emergència social i nacional arriba, com a mínim, "amb retard". El polític convergent creu que no es pot obviar que "Esquerra formava part del govern quan es van generar, en el quadrienni 2007-2011, els elements que han anat desembocant en emergència social. Va ser llavors quan l'atur es va triplicar a la ciutat i es van posar les bases d'una situació molt greu".

Però, a més, un cop generada, "ERC no va aplicar mesures per atenuar aquesta situació i donar-hi resposta. Les respostes s'han donat aquest mandat amb l'oficina intermediació hipotecària, l'exempció del pagament de pusvàlues i IBI, els ajuts per a material i activitats escolars, la tarifació social o el compromís de no tancar la partida de diners destinada a serveis socials".

Llobet creu que resulta obvi que si ERC hagués pres decisions com aquestes no ho hauria d'haver fet CiU.

Llobet està segur que "no hem arribat a tot arreu, però també que en aquest mandat és quan es posen en marxa mecanismes per donar-hi resposta".

Pel que fa la qüestió nacional, el portaveu de CiU ha recordat que ERC formava part a Manresa d'un govern "amb una configuració global que no era procliu" al sobiranisme. Així que ha estat quan CiU ha arribat al govern que "s'han posat les bases d'un Ajuntament compromès amb el procés que viu el país" amb decisions concretes com el gir sobiranista de l'acte institucional de l'Onze de Setembre, l'adhesió a l'Assemblea de Municipis per la Independència i, "per primer cop, amb un alcalde diàfanament compromès".

"No van actuar"

Així que "queda clar que ERC no va actuar per donar una resposta clara a les dues emergències, nacional i social, quan en va tenir ocasió des del govern". Llobet creu que cau pel seu propi pes "el fet que suposa dir que ho fan presentant mocions des de l'oposició".

D'altra banda celebra que ERC estigui satisfeta del gran nombre de mocions plantejades i que s'han pogut aprovar gràcies als vots de CiU, però afirma que Convergència "hauria agraït trobar-se el mateix tarannà dialogant quan ERC governava".

Acaba dient que la valentia no són grans proclames sinó que passa per governar sense generar milions de dèficit i reduir l'endeutament per aconseguir que els números quadrin i que l'Ajuntament torni a tenir accés al crèdit.