La 23a edició de la Fira de l'Estudiant va arrencar ahir a Manresa amb la visita d'uns 650 estudiants de diferents centres de secundària de la Catalunya Central, xifra a la qual s'han de sumar les visites que hi van fer els ciutadans per lliure. Des de primera hora del matí, el moviment a l'entorn del Museu de la Tècnica era constant: cada vint minuts arribaven autobusos i els grups de joves de quart d'ESO se succeïen. Per a avui s'esperen 700 joves.

Entre les novetats d'enguany, destaca l'augment d'estands a la fira, que han arribat per primer cop als vint; i el protagonisme creixent que hi tenen els estudis de formació professional dual, dels quals el curs que ve se n'impartiran vint a la Catalunya Central, set més que aquest curs.

Un grup d'alumnes de l'institut Lluís de Peguera feia cua a quarts d'onze del matí per ser atès en alguna de les sis cabines d'atenció individualitzada que hi ha al fons del recinte. Entre ells hi havia un noi que vol ser director de cinema i no sabia gaire quina formació havia de rebre; un jove que vol ser enginyer mecànic i tenia clar que havia de cursar el batxillerat tecnològic i un tercer que vol ser forner i intuïa que podria formar-se a l'Escola Joviat.