L'alcaldable socialista Felip González va fer pública ahir a la tarda la llista completa de noms que l'acompanyaran en la candidatura a les eleccions municipals del 24 de maig.

González subratllava, ahir, el fet que es tracta d'una candidatura "paritària i plural", però en una primera lectura ja salta a la vista que en la tria que ha realitzat són tan importants els noms que hi són com els que no hi són.

La llista no conté en cap posició -ni en la d'honor tancant la candidatura- cap dels exalcaldes socialistes que hi ha hagut des de la recuperació de la democràcia: Joan Cornet, Jordi Valls i Josep Camprubí.

Encara més, no hi ha noms indestriables de la política socialista municipal a Manresa durant dècades i que han estat els polítics locals amb més projecció a l'Estat, com el durant 25 anys diputat al Congrés Jordi Marsal o l'actual diputat Joan Canongia.

L'absència és manifesta i l'alcaldable socialista s'hi referia ahir sense donar noms, fent constar en el comunicat fet públic el seu agraïment a aquells que, "tot i merèixer formar part de la llista per la seva llarga i contrastada trajectòria política, han considerat que era el moment de donar pas a noves persones i noves idees".