ERC de Manresa va presentar ahir a la Sala Petita del Kursaal la llista completa amb què concorrerà a les eleccions municipals i que està pensada "per dirigir la ciutat", va afirmar l'alcaldable Pere Culell.

El número 1 de la candidatura republicana va destacar el fet que la candidatura conté professionals qualificats per ocupar-se de comandar les diferents àrees de l'Ajuntament i fer així realitat "el somni que Manresa torni a tenir un alcalde republicà, cosa que no passa des dels anys 30".

Abans d'un sopar en què van participar els membres de la candidatura i d'altres que s'hi van voler sumar a l'acte commemoratiu de la proclamació de la República Catalana fa 84 anys, Culell es va mostrar satisfet amb una candidatura que té com a objectiu principal "millorar el benestar dels manresans".

L'alcaldable d'ERC va destacar el fet que la candidatura té 15 independents dels 25 membres que la componen, "el que configura una llista molt oberta, un fet que parla bé de l'esforç que fa Esquerra i també del que fan els militants per donar pas a persones que no són del partit".

Culell va fer referència a la presència a la llista de sindicalistes de CCOO i UGT i també de persones que havien estat en altres llistes fa 4 anys "i que amb ganes de treballar s'han volgut integrar" a la candidatura.

La llista de candidats:

1. PERE CULELL OLIVERAS Manresa, 1955. Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona, especialista en Cirurgia General. Doctor en Medicina i en Cirurgia per la UB. Màster en patologia mamària. És autor o coautor de 29 publicacions. Actualment treballa com a coordinador de la Unitat de Patologia Mamària de la Fundació Althaia i del Programa de Diagnòstic Precoç del Càncer de Mama de les Comarques de Bages, Berguedà i Solsonès. És membre de l’associació Amics de la Unesco de Manresa i d’altres ONG i ha estat cooperant internacional.

2. MIREIA ESTEFANELL MEDINA Barcelona, 1969. Té el graduat en arts aplicades i oficis artístics a la Llotja (Barcelona) i estudis de disseny gràfic a l’Escola d’Art de Manresa. Ha col·laborat en diferents empreses d’imatge i comunicació. Actualment dirigeix una empresa de disseny gràfic i producció d’esdeveniments. Ha estat coordinadora de Xàldiga, cofundadora de CiBiX i membre fundador de l’Associació Campi qui Jugui.

3. MARC ALOY GUÀRDIA Manresa, 1979. Arquitecte i postgraduat en rehabilitació d’edificis. Ha treballat en diversos despatxos d’arquitectura i actualment exerceix la professió amb despatx propi. És soci d’Òmnium Cultural i l’ANC i membre de Xàldiga.

4. ÀNGELS SANTOLARIA MORROS Manresa,1969. Llicenciada en dret i diplomada en ciències empresarials. Ha treballat 22 anys per Caixa Manresa. Des de 2011 és advocada autònoma i en el torn d’ofici. Actualment col·labora en el Servei d’In- termediació en Deutes de l’Habitatge de la Diputació de Barcelona des del Consell Comarcal del Bages. És membre d’Amnistia Internacional, Òmnium Cultural i Creu Roja.

5. ANNA CRESPO OBIOLS Manresa,1971. Llicenciada en belles arts i postgrau d’il·lustració i tècniques de comunicació gràfica. He treballat en docència i creació de continguts educatius. Membre fundador de Gènere i Gèneres, associ- ació artística; participa a la Taula d’Arts Visuals de la Catalunya Central i és sòcia del Cercle Artístic i de Cineclub Manresa.

6. CRISTINA CRUZ MAS Manresa, 1970. És infermera a Althaia i tècnica superior en prevenció de seguretat, higiene, ergonomia i psicosocial. Sindicalista de CCOO des de fa 18 anys.

7. JAUME TORRAS OLIVERAS Manresa, 1966. Llicenciat en informàtica i postgrau en economia i direcció d’empreses. És analista de sistemes Informàtics, ha tingut diferents ocupacions sempre dins del sector financer. Col·labora amb Amnistia Internacional, Intermón Oxfam, Metges sense Fronteres i ANC.

8. TXELL CALDUCH PRAT Nascuda a Manresa el 1978. Diplomada en magisteri d’educació física per la UAB. És atleta internacional d’elit i mestra. També ha estat tècnica de l’àrea dEsports a l’Ajuntament de Manresa.

9. POL HUGUET ESTRADA Manresa, 1986. És llicenciat en geografia i màster de professorat de secundària. Ha treballat en una consultora i en projectes de medi ambient i ara fa de professor de secundària i escriu guies de sender- isme. Ha estat cap de l’Agrupament Antoni Gaudí de Manresa i Responsable Pedagògic de la Demar- cació Central de Minyons Escoltes i Guies de Manresa. Ha participat a la Comissió de l’Anella Verda de Manresa en l’elaboració d’itineraris.

10. ROSA SERENTILL AUBETS Manresa, 1968. És llicenciada en ciències econòmiques i empresarials i té estudis d’enginyeria informàti- ca de gestió. És professora d’economia a l’IES Pius Font i Quer de Manresa i participa en el projecte Puntal. És sòcia de l’empresa CATFRUITS, SL i membre de l’ANC.

11. JORDI VIDAL MONCUNILL Manresa, 1977. És llicenciat en història i té el cicle formatiu de grau superior d’animació d’activitats físiques i esportives. És coordinador del complex esportiu municipal de les Piscines de Manresa. És triatleta federat i entrenador auxiliar de natació. També és aficionat a les curses de muntanya i a les travesses de natació en aigües obertes de llarga distància.

12. RAMON NAVARRO BOSCH Manresa, 1978. És enginyer informàtic i soci fundador de l’empresa Iskra, agencia tecnològica, on fa de Chief of Technology Operations. Impulsor d’iniciatives de promoció i desenvolupament tecnològic com el Cafè amb Web i el Plone a nivell internacional. És membre fundador de l’entitat Tradiball En Dansa i del grup musical Trio Torreta, des d’on difonen la cultura popular de danses i músiques tradicionals d’arreu.

13. GEMMA GARCIA VALLDAURA Manresa, 1973. Té un cicle formatiu de grau superior en administració i finances i està acabant el grau d’administració i direcció d’empreses a la UOC. Actualment treballa al departament de logística internacional d’una multinacional francesa. És membre de Xàldiga des de 1989 i ha estat coordinadora de l’entitat.

14. NÚRIA MUÑOZ CARRERAS Sant Vicenç de Castellet, 1975. És llicenciada en sociologia i té el grau en igualtat i gènere. És tècnica d’Igualtat a l’Ajuntament de Vic. Ha treballat de tècnica en el Pla de Desenvolupament Comunitari (Escodines) i el Pla de Desenvolupament del Nucli Antic de Manresa. És sòcia fundadora de l’Associació Catalana de Professionals de la Igualtat de Gènere i ha estat membre dels Amics de la UNESCO de Manresa i entrenadora de bàsquet.

15. JOAN PERARNAU LLORENS Manresa, 1961. És diplomat en ciències empresarials, tècnic superior en comerç i màrqueting i titulat en mediació i gestió de conflictes. Treballa al Consell Comarcal en l’àrea d’Ocupació. Ha fet de formador en atenció als clients, direcció d’equips, negociació o comunicació i ha coordinat programes d’ocupació i formació per entitats socials i administracions.

16. TERESA SÁNCHEZ BARROCAL Medina del Campo (Valladolid), 1946. Mestressa de casa. Va ser presidenta de l’Associació de Veïns del barri de Sant Pau durant 10 anys.

17. LLORENÇ PLANAS CASALS Balsareny, 1960. Mestre i psicopedagog. Ha exercit de mestre en diverses escoles de la comarca. Ac- tualment és professor del cicle formatiu d’animació sociocultural de l’IES Guillem Catà de Manresa. Ha estat membre actiu de l’Associació Cultural El Galliner i actualment ho és d’Omnium Cultural.

18. MANEL TÀPIA RIUS Manresa, 1970. Enginyer tècnic industrial, especialitat química per l’Escola Universitària Politècnica de Manresa (UPC) i màster en enginyeria i gestió ambiental per la UPC. És tècnic de medi ambient i mem- bre del comitè d’empresa per la UGT. És soci d’Òmnium Cultural, de Metges sense Fronteres i ACNUR; i membre de l’ANC i del Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Manresa.

19. LAIA CORRAL VILIELLA Manresa 1979. 35 anys. Llicenciada en dret, actualment treballa en un prestigiós bufet d’advocats. Ha organitzat camps de treball de cooperació internacional i és membre d’Amics de la Unesco.

20. DAVID RALUY SALMERO Manresa, 1970. Tècnic informàtic, ha treballat sempre en el camp de la informàtica i la tecnologia, àmbit en el qual ha engegat diversos projectes. Va ser jugador del CE Manresa a 3a divisió i és un gran aficio- nat a la muntanya.

21. MERCÈ QUESADA PÀMPOLS Manresa, 1978. Llicenciada en psicologia. Treballa al Centre d’Intervenció i Atenció Precoç de Sant Vicenç dels Horts i Sant Feliu de Llobregat. També és psicòloga en una consulta privada a Manresa. És membre de la sectorial de l’ANC de Psicòlegs per la Independència.

22. JORDI ESTRADA CARBONELL Manresa, 1958. És llicenciat en filologia catalana i italiana. És professor de llengua catalana i literatura a Manresa, on també fa classes d’italià a l’EOI. És columnista setmanal al diari ‘Regió7’ i redactor de la revista ‘El Pou de la Gallina’. Ha publicat traduccions de Cesare Pavese, P.V. Tondelli i Luigi Pirandello.

23. MONTSERRAT DOMÈNECH SANTASUSANA Manresa, 1962. És llicenciada en medicina i especialista en oncologia mèdica. És cap de Servei d’Oncolo- gia a Althaia.

24. JOSEP HERAS SOLÀ Artés, 1949. És enginyer químic. Ha estat coordinador de l’ANC a Manresa i és membre d’Òmnium Bag- es i soci de la Plataforma per la Llengua. Actualment està jubilat i es dedica a aficions com el teatre, la muntanya, la lectura i el futbol.

25. JOAN VINYES SABATA Manresa, 1960. Mestre de primària especialitzat en ciències. Ha treballat en diverses escoles i instituts. Ha estat regidor de Rehabilitació i Habitatge i tinent d’Alcalde de Via Pública i Mobilitat (2007-2011) a l’Ajuntament de Manresa. Entre el 2011 i el 2015 ha estat regidor a l’oposició i conseller de Turisme i de Benestar Social al Consell Comarcal del Bages.