Valentí Junyent, candidat a l’alcaldia de Manresa per CiU, ha presentat aquest vespre a l’auditori Plana de l’Om, els 24 companys que l’acompanyen a la llista per a les properes eleccions municipals del 24 de maig. Junyent ha posat de manifest que el perfil dels candidats és un bon reflex de la societat de Manresa, molt heterogènia, amb un bon nivell de formació i amb una mitjana d’edat que se situa en 45 anys. L’acte ha comptat amb el suport de Salvador Esteve, president de la Diputació i històric alcalde de Martorell, que s’ha mostrat convençut de la capacitat de Junyent i de tot l’equip de tornar a guanyar les eleccions.

Amb l’auditori totalment ple, el candidat Junyent ha agraït la feina de totes les persones que formen part l’actual equip de govern, que s’ha caracteritzat per la seva capacitat de fer avançar la ciutat, malgrat els entrebancs que s’han trobat durant aquests quatre anys. Per premiar l’actitud i la feina feta, els llocs preferents de la llista de CiU els ocupen actuals regidors, amb Antoni Llobet, de número 2; Mercè Rosich, 3; Olga Sánchez, 4; Joan Calmet, 5; Josep Maria Sala,6; Jordi Serracanta, 7; Miquel Davins, 8 i Àuria Caus, 9.

La candidatura és ambiciosa i incorpora cares noves, amb una reconeguda trajectòria personal i professional, preparades per assumir responsabilitats de govern. És el cas de la metgessa Elisabet Descals; el gestor i professor esportiu, Jaume Arnau; la dissenyadora, Meritxell Soler o la publicista Neus Comellas, que ocupen les places de la 9 a la 13.

De les 25 persones de la llista, 10 són dones i 15 són homes. Entre els noms significatius, els encara regidors Ramon Bacardit, número 22 i Sílvia Gratacós, número 23 que deixen la primera línia de la política local, però es comprometen amb el projecte que lidera Valentí Junyent. El més jove de la llista és Ferran Herms i el més veterà, Josep Maria Subirana, de 74 anys. El diputat al Parlament de Catalunya, David Bonvehí és al número 20 i tanca la candidatura Alexis Serra, que del 2009 al 2011 va ser president del Grup Municipal de CiU a Manresa.

Quatre anys de treball constant i amb visió de futur, l’aval

Un dels principals avals de la llista que ha presentat Valentí Junyent és la feina que tot l’equip ha portat a terme en el decurs d’aquest mandat que ara s’acaba. Un període en el qual s’ha resol l’històric conflicte del Casino; s’ha reduït el dèficit acumulat de -3,9 milions d’euros a -0,86; ; s’ha completat el finançament del complex de l’Ateneu de les Bases; s’ha completat la tercera fase del Vell Congost; s’ha aconseguit finançament per executar la segona fase de Sant Joan de Déu; s’ha pogut salvar de l’enderroc l’edifici de la plaça Bages; s’ha recuperat la Torre Lluvià, a l’Anella Verda i pel que fa els proveïdors municipals, han constatat que ara l’Ajuntament paga les factures a 56 dies, mentre el juny del 2011 ho feia a 420 dies.