L'alcaldable de CiU, Valentí Junyent, va presentar ahir la llista completa de la seva candidatura per governar l'Ajuntament de Manresa en un acte que va omplir l'auditori de la Plana de l'Om i en què va assegurar que l'equip convergent "no té el cicle tancat sinó ben viu" i està disposat a dur el pes d'un nou mandat que encara serà millor que l'actual.

En l'acte no es va pronunciar el nom de cap de les altres candidatures, però a banda de l'avís per a navegants que va llançar als que legítimament aspiren a governar la ciutat, no es va estar de dir que hi ha formacions polítiques que "els dol que hagi estat CiU qui ha fet la millor política social dels darrers 20 anys" a l'Ajuntament de Manresa. Una altra coça va ser per al candidat de Canviem Manresa, del qual va destacar la contradicció que suposa, des del seu punt de vista, "dir que no es pot cobrar diner públic per dedicar-se a la política, però sí per treballar en una presó" com a funcionari.

Els 25 de la llista de CiU

1. Valentí Junyent

54 anys. Va néixer a Castellbell i el Vilar el 24 d'abril de 1960. Els seus pares, Abdón i Rosalía, tenien una fleca al barri de l Borràs, a Castellbell i el Vilar. Té un germà més gran, en Francesc, i fa 24 anys que està casat amb Rosa Vilaseca. L'any 1984, Junyent es va llicenciar en Geografia i Història per la Universitat Autònoma de Barcelona, tot i que la seva trajectòria professional ha estat marcada per la gestió esportiva. Ha deixat una empremta en clubs d'elit hoquei sobre patins i de basquetbol, i ha estat director d'arbitratge de l'ACB fins a l'acabament de l'any 2010. Té un Màster en direcció i gestió esportiva de l'INEF de Catalunya. El Valentí ha mantingut l'arrelament a la ciutat de Manresa, malgrat que les seves activitats professionals l'han portat fora dels límits de la comarca.

Va estudiar a l'escola parroquial del Vilar i al Col·legi Badia Solé de Manresa, clau en la seva formació humana i acadèmica. Des del 1978 hi va exercir com auxiliar administratiu. Fou professor de BUP i COU de l'Escola Sant Francesc i professor i director tècnic de BUP i COU de l'Escola Joviat durant sis cursos.

2. Antoni Llobet

49 anys. Llicenciat en Filologia Catalana per la UAB. Actualment és Regidor delegat d´Ensenyament, Universitats i Portaveu del Govern Municipal. També és Director General de Centres Públics de la Generalitat de Catalunya.

3. Mercè Rosich

62 anys. Mare de dos fills. Doctora en Psicologia. Màster en Psicologia de l´Esport. Actualment és Regidora delegada de Serveis Socials, Acollida, Cooperació i Sanitat.

4. Olga Sánchez

49 anys. Casada i mare de dos fills. Direcció i gestió d´equips de treball (EAPC). Actualment és Regidora delegada de Seguretat Ciutadana.

5. Joan Calmet

55 anys. Casat i pare de dues filles. Diplomat en Magisteri a la UAB. Actualment és Regidor de Cultura, Ciutadania, Barris i Serveis Urbans.

6. Josep M. Sala

66 anys. Casat i pare de dues filles. Llicenciat en Ciències Empresarials i Màster en Direcció d´Empreses per ESADE. Actualment és Regidor delegat d´Hisenda i Governació.

7. Jordi Serracanta

38 anys. Casat i pare de tres fills. Diplomat en Gestió i Administració Pública a la FUB. Postgrau en Gestió i Direcció d´instal·lacions esportives a la UAB. Actualment és Regidor delegat de Medi Ambient i Sostenibilitat.

8. Miquel Davins

58 anys. Casat i pare d´una filla. Formació en peritatge mercantil a l´Escola de Peritatge Mercantil de Sabadell. Actualment Regidor Delegat de Comarca, Habitatge i Rehabilitació.

9. Àuria Caus

38 anys. Casada i mare de dues filles. Llicenciada en Ciències de la Comunicació, en l´especialitat de Publicitat i Relacions Públiques a la Universitat Ramon Llull. Màster en Màrqueting per la Universitat Pompeu Fabra. Màrqueting Digital i Community Manager per l´INITEC. Actualment, Regidora delegada de Participació Ciutadana Joventut i Gent Gran.

10. Elisabet Descals

47 anys. Casada. Llicenciada en Medicina i Cirurgia a la UAB. Medicina Familiar i Comunitària per la Universitat d´East Midlands. Màster en Direcció d´Institucions Sanitàries a la UAB. Actualment és Directora de l´EAP Plaça Catalunya de l´Institut Català de la Salut.

11. Jaume Arnau

47 anys. Casat i pare de dos fills. Llicenciat en Educació Física per l´INEFC. Postgrau en readaptació a l´esforç a l´INEFC. Gerènt dels centres de fitness del grup CUBE.

12. Meritxell Soler

44 anys. Casada i mare de dos fills. És dissenyadora i coordinadora de moda, exercint la seva activitat laboral entorn d´aquest àmbit, confeccionant peces exclusives i l´assessorament d´imatge.

13. Neus Comellas

52 anys. Casada i mare d´una filla. És Llicenciada en Ciències de la Informació, Publicitat i RRPP a la UAB. Màster en Direcció i Gestió d´Empreses i Comunicació. Actualment treballa com a Directora Comercial a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

14. Antoni Massegú.

41 anys. És Llicenciat en Matemàtiques. Director de l'Institut Cal Gravat.

15. Josep M. Fius

31 anys. Ha cursat Magisteri d'Educació Física per la Universitat Ramon Llull. És mestre de primària a la Salle.

16. Salvador Rossell

43 anys. És Diplomat en Relacions Públiques i Comunicació Empresarial. Actualment està a l'atur.

17. Magda Marcè

41 anys. És tècnica administrativa. Actualment treballa com a tècnica de la Secretaria d'Imatge i Actes de CDC.

18. Montse Rodríguez

21 anys. Actualment està cursant el 3r curs de Dret a la Universitat Pompeu Fabra. Presidenta Comarcal de la JNC Bages.

19. Ferran Herms

20 anys. Actualment està cursant un Grau en empresa i tecnologia a la UAB.

20. David Bonvehí

36 anys. És advocat. Exalcalde de Fonollosa i actualment Diputat al Parlament de Catalunya.

21. Ivet Castaño

33 anys. Enginyera Superior Química. Actualment Coordinadora de l´Institut Català de les Dones.

22. Ramon Bacardit

40 anys. Arquitecte. Actualment és Regidor delegat d'Urbanisme i Paisatge, i Mobilitat.

23. Sílvia Gratacós

49 anys. Llicenciada en Ciències Econòmiques. Actualment és Regidora delegada de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme.

24. Josep M. Subirana

75 anys. Formació en Peritatge Mercantil a la Salle i estudis Empresarials. Jubilat.

25. Alexis Serra

39 anys. Diplomat en Ciències Empresarials. Actualment és Cap de Gabinet de la Conselleria de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya. President del Grup Municipal de CiU (2009-2011).