Una aplicació per al mòbil amb itineraris per la ciutat dissenyats per l'administració local, centres d'ensenyament, empreses i emprenedors, comerços i qualsevol altra organització. S'anomena KM2 Ciutat i la van presentar ahir.

Es pretén que sigui una eina que fomenti la participació ciutadana. Així, ofereix l'oportunitat d'anar seguint itineraris i marcar punts on es pot relacionar informació, fotografies, vídeos, webs, etc. El funcionament és senzill i només cal donar-se d'alta i disposar de connexió a Internet. A Manresa, la proposta tot just ha iniciat el seu recorregut i, per començar, ha incorporat un seguit d'itineraris per l'Anella Verda: la riera de Rajadell, el catàleg de productors del regadiu, i circuits inclusius, elaborats per l'Ajuntament; del riu Cardener a la riera de Rajadell, de Jordi Griera; l'itinerari de les tines de Manresa, de Ramon Cornet, i quatre itineraris de caminades, del senderista Vicenç Jou.

L'App neix en el marc del projecte d'àmbit comunitari Smart City, impulsat per la UAB, la Fundació Itinerarium, iEARN-Pangea i la Diputació de Barcelona, que ha donat tres subvencions a tres poblacions, Manresa, Igualada i Sant Quirze del Vallès, perquè la posin en pràctica.